Zámek Bečov má svou mobilní aplikaci

Od letošní sezony nabízíme turistům speciální průvodcovskou mobilní aplikaci, kterou si mohou návštěvníci areálu zdarma stáhnout.

Aplikace má dvě části. První je věnována relikviáři svatého Maura. Aby se dětští návštěvníci nenudili na klasické prohlídce s dospělými, je pro ně připraven průvodce, který jim srozumitelnou formou relikviář představí. Výklad probíhá formou rozhovoru mezi dítětem a dospělým, kopíruje všechny místnosti, jimiž prohlídkový okruh s trezorovou místností prochází.

Kromě zajímavých informací navádí novinka děti k použití různých herních prvků nainstalovaných na trase, jako jsou například puzzle, komiks s příběhem relikviáře, labyrint nebo odlitky sošek světců nacházejících se na relikviáři.

Zkrátka nepřijdou ani dospělí. Aplikaci lze využít jako audioguide, stačí mít pouze chytrý telefon a sluchátka. Výklad pro děti i dospělé je k dispozici v několika jazycích, a to v češtině, angličtině, němčině a ruštině. Druhá část seznámí uživatele s historií a budovami v areálu. Vše doplňuje bohaté množství fotografií.

Aplikace je pro operační systémy Android a iOS ke stažení zdarma.