Pojďte si vyzkoušet práci průvodce na zámku Bečov

Čtrnáctidenní dobrovolnická činnost květen–září 2018 Správa zámku Bečov hledá na sezónu dvojici dobrovolníků, kteří se stanou nejméně na dva týdny průvodci, a to v měsících květen, červen nebo září. Bezplatné ubytování přímo v areálu zámku zajištěno.

Vítány jsou předem domluvené dvojice. Vhodné pro partnerské dvojice a přátele. Vhodné i pro seniory se vztahem k historii a památkám, kteří nám pomohou vykrýt nedostatek studentů ve zkouškovém období vysokých škol. Bude na vás čekat zaškolení a připravené průvodcovské texty.  Nebojte se poznat památkový objekt z druhé strany a užít si pobyt na zámku a práci v přátelském prostředí.

Průvodci na bečovském zámku pracují šest dnů v týdnu. Zpravidla se začíná provádět 9.00, průvodce se věnuje průměrně pěti skupinám návštěvníků o maximálním počtu 25 osob. Mezi návštěvníky převládají lidé středního věku, část sezóny nás navštěvují školní skupiny, výjimkou nejsou zájezdové skupiny seniorů, kteří patří mezi nejvděčnější návštěvníky. Během sezóny se koná také několik doplňkových kulturních akcí, jako je promítání letního kina, autorské čtení, či hrané prohlídky ke dni seniorů, které však do časů prohlídek nezasahují. Geografická poloha zámeckého areálu a dobré dopravní spojení přímo nabízí možnosti relaxace; procházky po okolí, výlety do nedalekých Karlových Varů, Mariánských  lázní, na rozhlednu Krásno a řadu jiných zajímavých cílů v okolí.

Pojďte zažít práci na zámku, který je součástí unikátního komplexu architektur, gotického hradu, renesančního paláce a barokního zámku. Naleznete tu i druhou nejvzácnější zlatnickou památku České republiky, relikviář svatého Maura,  a poznáte jeho tajuplný příběh.